Lelystad, koud of warm het maakt niet uit


Max. temperaturen van vandaag
Max. temperaturen van vandaag.
Een opvallende dag was het vandaag voor Lelystad meteorologisch gezien. Het werd namelijk officieel (KNMI stations) het warmste plekje van de dag in Nederland en dat is best opvallend voor de stad zo dichtbij het IJsselmeer.

Minimumtemperaturen van 4 februari 2012.
Dat Lelystad geregeld het koudste plekje in Nederland is, is gezien de ligging, minder opvallend hoewel de extremen van begin Februari natuurlijk wel opzienbarend waren. laten we eerlijk zijn, je noteert niet iedere dag een temperatuur die ruim onder de -20 graden uitkomt.

Terugkijkend op vandaag kunnen de we de hoge temperatuur toch wel verklaren. Flevoland was opvallend zonnig. De reden een opklaringsgebied dat zich uitstrekte boven het IJsselmeer en zuidelijk Flevoland. De zon kon de van oorsprong al zachte lucht flink opwarmen met de 13+ als resultaat. Daarmee is de het de warmste dag van het jaar geworden en is 1 januari (12.7 graden) voorlopig naar de tweede plaats verwezen.

Het was dus zonnig. Na drie uur slibte de hemel weer dicht met wolkenvelden. Maar toen ik naar huis reed piepte de zon bij Almere Buiten nog net even tussen de bewolking door. Het leverde onderstaande plaatje op bij de Rode Donders.

Almere Buiten, Rode Donder in goud. Klik voor vergroting.
Advertentie

Auteur: raymondklaassen

Meteoroloog Ik heb ruim 20 jaar ervaring als meteoroloog en ben momenteel in dienst bij Omroep Flevoland. Ik vind het heerlijk om buiten te zijn in de natuur meestal gewapend met mijn fototoestel.

Eén gedachte over “Lelystad, koud of warm het maakt niet uit”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: